Cor Roeleveld

Cor Roeleveld – Roeleveld Zeevis

Voor lokale gastvrijheid en een goed productadvies moet je bij Buurtbutler – Cor Roeleveld zijn.

In het kader van Buurtbutler van de straat, geven we je een kijkje achter de schermen bij het leukste winkelgebied van Scheveningen, hét Belgisch Park. De komende maanden gaan we iedere 14 dagen een andere ondernemer interviewen. Voor dit eerste “Buurtbutler’ interview gingen we langs bij Cor Roeleveld 33 jaar en ondernemer in het Belgisch Park.

Cor is werkzaam bij Hans Roeleveld Zeevis, een echte familieonderneming, waar gastvrijheid en kennis over het product de normaalste zaak zijn. Hans Roeleveld Zeevis verkoopt verse dagvis en hebben sinds enkele maanden naast de winkel ook een restaurant geopend waar men terecht kan voor een heerlijke lunch en diner. Hou je niet van vis, niet getreurd, want ze serveren ook een heerlijk stukje vlees afkomstig van collega ondernemer Slagerij Paalvast.

Hans Roeleveld Zeevis is sinds 4 jaar gevestigd in het Belgisch Park, waarvan Cor er nu al 3 jaar werkzaam is. Op de huidige locatie was reeds een viswinkel gevestigd, welke toen is overgenomen.

De typisch Belgisch Park bezoeker volgens Cor

Bezoekers van het winkelgebied Belgisch Park bestaan volgensCor over het algemeen uit bezoekers die bewust kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Tijdens vakantieperiodes merkt Hans Roeleveld als ondernemer dat toeristen de wijk ook weten te vinden. Ze merken dit met name aan de hogere verkoop van bijv. broodjes haring of andere soortige broodjes vis, welke populair zijn onder de toeristen. Het restaurant zit op mooie dagen in de vakantieperiode ook voller dan normaal, zowel tijdens de lunch als tijdens het diner.

Buurtbutler Cor

Toen wij hem vroegen ‘wat maakt jou nou een buurtbutler’ stelde Cor zich hierin vrij bescheiden op door te vertellen dat ze gewoon doen wat ze moeten doen. Echter tijdens het interview wordt een mevrouw hartelijk welkom geheten om al voor openingstijd plaats te nemen aan haar vaste ‘donderdagochtend’-tafeltje om daar een drankje en een eigengemaakte vissoep te nuttigen. “Deze dame komt hier iedere donderdag op hetzelfde tijdstip langs, als het marktdag is, aldus Cor. Gastvrijheid op en top! Zo vinden wij.

Sowieso staan de deuren van het restaurant in de ochtend al uitnodigend open en wordt iedere voorbijganger vrolijk begroet door het personeel.

Na wat meer doorvragen blijkt dat je bij Hans Roeleveld Zeevis als extra service ook na sluitingstijd van de winkel nog tot 22.00 uur terecht kan om je visproducten af te halen. Orders kunnen overdag telefonisch worden doorgegeven en dan tussen de restaurantbestellingen door worden afgehaald. Ideaal als je tot laat moet werken.

Over een eigen bezorgdienst beschikken ze momenteel nog niet, uiteraard vinden er af en toe wel bezorgingen plaats, maar dat is dan op speciaal verzoek van (trouwe) klanten.

Aanbeveling collega-ondernemers

Cor heeft als ondernemer met verschillende collega-ondernemers in de wijk goed contact. Hiermee worden dan ook regelmatig dingen besproken die het ondernemen in het winkelgebied aangaan. “Samen sta je gewoon sterker” Ook zijn er collega-ondernemers waar hij producten vandaan haalt voor gebruik in het restaurant, zoals de wijnoutlet die goede wijn verkoopt als aanvulling op de dagverse vis, maar ook de bakker en de slager zijn volgens hem een aanvulling voor de buurt.

De wijk met elkaar aantrekkelijker maken voor bezoekers

Cor is van mening dat met name ondernemers van vers producten hun diensten zouden kunnen uitbreiden met de mogelijkheid om ter plaatse producten te nuttigen, bijvoorbeeld door een klein terrasje voor het pand te creëren of een bankje te plaatsen. Je ziet een algehele tendens dat food-ondernemers steeds meer ‘de horeca-kant’ opgaan. Dit zorgt voor meer beleving en uitstraling op straat, want als er mensen voor je deur zitten, trekt dat weer anderen aan. Dit maakt de buurt gezellig en is goed voor ondernemer en bewoner.

Wie vindt Cor naast hem ook een Buurtbutler?

Een goed voorbeeld van een Buurtbutler vindt Cor, Perfect Pastry. Hij ziet Perfect Pastry als een uitstekende speciaalzaak met een goed gevoel voor service en waar goed geluisterd wordt naar de wensen van de klant. Op taartgebied kan daar echt alles gemaakt worden. Wij gaan dit onderzoeken door Nermina van Perfect Pastry zelf te interviewen. Lees haar verhaal over 14 dagen. En tot die tijd? Bezoek eens je lokale Buurtbutler en laat je verrassen hoe echt goede service kan zijn.

No Comments

Post a Comment