• charles
  • scheveningen-belgisch-park-foto-maurice-haak-den-haag-marketing-2

Charles Smit – Bloemenhuis George

Voor goed productadvies, een gezellig praatje en mooie bloemen moet je bij Buurtbutler – Charles Smit zijn

In het kader van Buurtbutler van de straat, geven we je een kijkje achter de schermen bij de leukste winkelstraat van Scheveningen, hét Belgisch Park. In dit “Buurtbutler” interview gingen we langs bij bloemist Charles Smit 35 ondernemer in het Belgisch Park.

35 jaar geleden begonnen met zijn vader in een kiosk aan de straat, 200 meter van zijn huidige winkel vandaan. 21 jaar lang heeft hij deze met zijn vader gerund en hiermee een mooie bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de straat. Maar Charles wilde verder. Bruids- en uitvaartboeketten verkoop je nu eenmaal niet vanuit een kiosk. Samen met zijn vrouw stapte ze in het diepe toen hun huidige pand vrijkwam. Charles weet het nog goed, “het was een koude decemberdag en in één nacht gingen we van de kiosk naar de winkel” 

Dit is een goede keuze geweest! De eerste jaren in de winkel steeg de omzet naar ongekende hoogte en bovendien was het een stuk warmer in de winkel. “Dit merkte ik meteen aan mijn gezondheid”. Met de winkel kregen Charles en zijn vrouw ook andere type klanten. Zoals de bedoeling was, verkocht hij nu ook bruidsboeketten en rouwstukken. Hiermee trok hij ook klanten van ver buiten de wijk.

De typisch Belgisch Park bezoeker
De grootste groep mensen zijn toch wel de ouderen die kwaliteit waarderen voor een eerlijke prijs. Jongeren in en om de wijk komen ook wel, maar een stuk impulsiever. Op mooie dagen zie je ook steeds meer toeristen.

Buurtbutler Charles
Toen wij hem vroegen, “wat maakt jou nou een buurtbutler”, stelde Charles zich zeer bescheiden op. Terwijl er tijdens het interview toch een hoop gebeurde. Zo liep om 8.45 uur Ali binnen. Ali, woonachtig in de wijk heeft een verstandelijke beperking. Hij komt iedere dag langs, even muziek luisteren en zo ook deze ochtend. Ali was blij dat Charles speciaal voor hem, toevallig, Michael Jackson had “aangevraagd”. Zijn dag kon niet meer stuk en liep al dansend de winkel weer uit. Even later liep er een spontane blonde vrouw binnen. “Ik zoek een bosje bloemen voor iemand die verdrietig is”. Charles maakt een geanimeerd praatje. Weer even later liep er een zakenman binnen die blijkbaar eerder de bloemen had besteld. Charles had ze al apart staan in een bakje water zodat ze niet zouden
uitdrogen.

Wat voor Charles heel normaal is, was erg leuk om te aanschouwen. Iedere klant liep blij en tevreden weg.

Charles wil zijn service en kwaliteit hooghouden. “Als bloemist ben je een belangrijke spil. Je levert kleur aan mensen hun leven of ze nu kopen of niet. Er is altijd tijd voor een praatje. Bij mij moet men niet kopen. Als ik ergens een hekel aan heb is het winkels waar je koop druk voelt”.

Sinds een jaar kunnen omwonenden ook terecht om pakketjes af te halen. “DPD en DHL leveren ze bij mij af. Dit lijkt wellicht vreemd voor in een bloemenzaak maar het levert veel bezoekers op die geregeld ook een bloemetje meenemen”.

Wie van jouw collega ondernemers in het  Belgisch Park zou jij aanbevelen? En waarom?
In principe beveel ik iedereen aan. Als ik hoor dat men buiten de wijk inkopen doet, zal ik altijd mensen attenderen op mijn collega’s in de straat. De straat biedt kwaliteit”.

Wie vindt Charles naast hem ook een Buurtbutler?
Er zijn er genoeg”, aldus Charles. “Die meiden van Flairline houden ook wel van een praatje. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de straat. Net als Yvonne van de Johns Inn. Zij heeft een belangrijke rol in de wijk als het gaat om sociale controle en gezelligheid. Ik kom er altijd graag”. Genoeg om dus uit te kiezen. Wij gaan de gezelligheid onderzoeken door de kappersdames te interviewen. Lees hun verhaal over 14 dagen. En tot die tijd? Bezoek eens je lokale Buurtbutler en laat je verrassen hoe echt goede service kan zijn. Want achter iedere winkel zit passie, kwaliteit en een prachtig verhaal.

No Comments

Post a Comment